L'apunyalador neonazi de Lleida serà jutjat en quatre dies entre febrer i març

La vista s'ha assenyalat pel 27 i 28 de febrer i l'1 i 2 de març, dos i anys i mig després que Alejandro Ruiz agredís cinc persones amb un ganivet en diferents carrers de la capital del Segrià

Redacció
04 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:20h
Alejandro Ruiz serà jutjat entre febrer i març
Alejandro Ruiz serà jutjat entre febrer i març | Arxiu
El judici al conegut com l'apunyalador neonazi de Lleida, Alejandro Ruiz Vidal, es farà en quatre dies entre febrer i març del 2017 a l'Audiència de Lleida. La vista s'ha assenyalat pel 27 i 28 de febrer i l'1 i 2 de març, dos i anys i mig després que el noi agredís cinc persones amb un ganivet en diferents carrers de la capital del Segrià.

Ruiz, originari de la Rioja i exestudiant de Medicina de la Universitat de Lleida, està acusat de cinc temptatives d'assassinat amb els agreujants de racisme i reincidència i s'enfronta a peticions de condemna de més de 80 anys de presó. En concret, la Fiscalia demana 81 anys i les acusacions particulars que representen les víctimes, 86. Rubio ha explicat que ja s'esperava que el judici s'allargués quatre sessions perquè s'hauran de presentar moltes proves pericials, sobretot les psiquiàtriques de l'acusat i les mèdiques sobre les lesions de les víctimes.
 
Els fets pels quals es jutjarà Ruiz van tenir lloc la tarda del 22 de setembre de 2014. En poc més de vint minuts va apunyalar quatre homes i una dona en diferents punts de Lleida, entre el passeig de Ronda a l'altura de Rovira Roure fins al parc de les vies. Quatre de les cinc víctimes són d'origen estranger. Després de les agressions, el jove -que aleshores tenia 21 anys- va calar foc al pis on vivia a Rovira Roure i va fugir a Balaguer. L'endemà va tornar a Lleida i es va lliurar a la Guàrdia Urbana.

Les persones que van ser apunyalades van patir ferides de diversa gravetat. Qui en va sortir més malparat va ser un ciutadà pakistanès a qui se li va quedar clavat el ganivet a l'esquena i que pateix una discapacitat parcial del seu cos.

A banda de les temptatives d'assassinat, Ruiz també està acusat d'un delicte d'incendi i un altre de lesions pel dany psicològic que va causar al nen que va veure com atacava la seva mare.

L'Audiència de Lleida també haurà d'establir la indemnització. La Fiscalia demana 213.000 euros mentre que les víctimes eleven la petició a més de mig milió, la majoria (més de 400.000) per a l'home pakistanès que té les seqüeles més greus. A Alejandro Ruiz ja el van condemnar a 2 anys i 2 mesos de presó per una agressió de caràcter xenòfob a un jove colombià que va tenir lloc a finals del 2012 a Logronyo.