La CUP registra una instància a Cultura per fer fora el PSC de la presidència de Consorci Lingüístic

La formació reclama el vot dels representants per escollir un president de consens i vinculat a la difusió del català | Creu que els socialistes no poden ostentar el càrrec després d'haver pactat amb C's a la Paeria

03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:19h
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra | Àlvar Llobet
La CUP ha presentat formalment una petició al Serveis Territorials de Cultura de Lleida per demanar un canvi de presidència del Consorci de Normalització Lingüística, que actualment està en mans de Montse Parra, regidora del PSC de Lleida.

En l'escrit, els cupaires consideren que el pacte entre la formació d'Àngel Ros i C's a la Paeria pel canvi del Reglament d'Usos Lingüístics suposa, de facto, un retrocés del català, motiu pel qual invalida, segons el seu parer, que els socialistes mantinguin el càrrec.

La formació independentista veu "absurd i surrealista" que Parra sigui la presidenta de l'organisme, i per això demana la convocatòria del Consell de Centre del Consorci per tal de canviar la presidència. En aquest sentit, la CUP aposta per escollir una persona de consens vinculada amb l'ensenyament i la difusió de la llengua catalana. Aquest nom haurà de ser aprovat, però, per la resta de representants de les institucions que conformen el consell: Departament de Cultura, Paeria, Diputació, Consells Comarcals i entitats.

​El PDECat té la paella pel mànec

​En els darrers mesos, tres consells de la demarcació de Lleida (Solsonès, Segarra i Pallars Sobirà) han aprovat la moció dels cupaires, si bé l'articulat ha estat tombat a la resta d'institucions on ha estat presentat, inclosa la Diputació de Lleida. En aquest cas, el PDECat - el partit que té la paella pel mànec per fer fora Parra atenent la seva majoria al Consell de Centre - ha mostrat una actitud poc bel·ligerant contra el PSC i ha emplaçat a discutir la qüestió al Consorci de Normalització Lingüística.