El periodista que va fer pública la història de la Nadia demana disculpes

Pedro Simón, d'"El Mundo", publica un article titulat "Disculpes i gràcies"

per Redacció, 3 de desembre de 2016 a les 16:18 |
Pedro Simón, a La Sexta i Nadia Nerea, la nena amb tricotiodistrofia, a La Sexta
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un article a El Mundo explicant la malaltia rara de la Nadia Nerea -tricotiodistrofia- i demanant la solidaritat de la gent, els altres mitjans se'n fan ressò, les xarxes bullen i el pare recopila més de 150.000 euros en quatre dies. L'objectiu: pagar una suposada operació a Houston per salvar de nou la vida de la seva filla, que té 11 anys però que està atrapada en un cos de 80. La història de solidaritat perfecta, que va començar el 2009 amb una primera crida a la donació i que ara una investigació d'El País i una d'Hipertextual ha desmuntat.

Pedro Simón és el periodista que va publicar la primera informació a El Mundo i en l'edició del paper d'aquest dissabte del diari ha publicat un article, titulat Disculpas y gracias, on explica la cronologia íntegra dels fets. Segons l'escrit, el pare de la nena va contactar amb ell ara fa cinc anys i, després d'explicar el cas, va decidir donar-li veu. Els mitjans, fins i tot la BBC, van sumar-se a la campanya. "Res del que he escrit anteriorment és excusa", segueix el text, abans d'explicar que hauria d'haver corroborat informacions que va passar per alt. Tot amb tot, acaba demanant disculpes als lectors i als companys d'El Mundo per un "error impropi d'algú que porta exercint la professió 25 anys".

 

Participació