El pare de Nadia Nerea assegura que tornarà els diners de les donacions

La família es defensa de les acusacions d'estafa i lamenta "l'onada d'atacs"

La família de la nena es defensa
La família de la nena es defensa | família
Redacció
03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:26h
El pare de Nadia Nerea, la nena amb envelliment prematur que viu a Organyà, ha assegurat aquest dissabte a la seva pàgina de Facebook que tornarà els diners obtinguts de les donacions a la gent que els reclami. Fernando Blanco posa a disposició un correu electrònic, [email protected] per canalitzar les reclamacions després que el diari el País ​informés de les presumptes mentides que l'home ha anat dient sobre la malaltia de la seva filla i que van ser denunciades dies abans pel portal Hipertextual.

​L'home lamenta l'"onada d'atacs" que ha patit i assegura que tot el que ha anat explicant és cert. "Ara ho tindré més difícil per aconseguir investigadors que accedeixin a fer investigacions a Nadia i a provar-les encara que estiguin prohibides", ha escrit Blanco, que en la publicació d'aquest dissabte ha penjat tres documents nous que acrediten que la seva filla està malalta. Un d'ells és un certificat de la Conselleria de Família i Serveis Socials de les Illes Balears (d'on són originaris els progenitors) en què s'indica que la menor té una discapacitat del 75% i un trastorn de desenvolupament.

​Un altre document publicat és un informe del Departament de Pediatria de l'Hospital Son Llàtzer que data del 2014.

La família va reunir més de 140.000 euros

La família havia recollit més de 140.000 euros en els darrers dies després que el cas de la nena es difongués pels mitjans de comuniació i les xarxes socials. Famosos com el periodista Jordi Évole o Alejandro Sanz van donar altaveu a la iniciativa, que va comptar amb un article del diari El Mundo escrit pel periodista Pedro Simón, que ha demanat disculpes per no comprovar algunes de les expliacions que va donat el pare.