Estafa

La història de solidaritat perfecta de la Nadia, una gran estafa del pare

Havia recollit 153.000 en només quatre dies

per Redacció, 3 de desembre de 2016 a les 10:18 |
Nadia Nerea, la nena amb tricotiodistrofia | Facebook Asociación Nadia Nerea para la tricotiodistrofia
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un article a El Mundo explicant la malaltia rara de la Nadia Nerea -tricotiodistrofia- i demanant la solidaritat de la gent, els altres mitjans se'n fan ressò, les xarxes bullen i el pare recopila més de 150.000 euros en quatre dies. L'objectiu: pagar una suposada operació a Houston per salvar de nou la vida de la seva filla, que té 11 anys però que està atrapada en un cos de 80. La història de solidaritat perfecta, que va començar el 2009 amb una primera crida a la donació i que ara una investigació d'El País ha desmuntat.

L'operació que l'havia de salvar consistia en fer-li "tres forats a la nuca", segons va explicar el mateix pare, que va afegir que havia contactat amb un "grup secret" de metges que es troben a Houston per tractar la seva filla. Fernando Blanco, el pare que actualment resideix a Fígols i Alinyà (Alt Urgell), també assegura que la malaltia és la segona més rara coneguda, amb només 36 casos.  Aquestes són només dues dades de les moltes que dóna i que han estat desmentides tant pels experts consultats per El País com pels periodistes que han buidat el relat d'aquesta història que havia commogut tot un país.

 

Participació