La presència policial en les zones comercials de Lleida augmentarà un 50% durant el Nadal

Es reforcen les línies d'autobús de l'Eix i la Zona Alta amb vehicles articulats per afavorir l'ús del transport públic i garantir la mobilitat

Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:32h
Una parella de Mossos i de la Guàrdia Urbana pel centre de Lleida
Una parella de Mossos i de la Guàrdia Urbana pel centre de Lleida | ACN
Durant 34 dies, concretament del 5 de desembre al 8 de gener, s'incrementarà al voltant d'un 50% la presència policial als voltants de les zones comercials de la ciutat de Lleida, amb motiu de la Campanya de Nadal de Seguretat i Trànsit a Lleida, presentada aquest divendres a la Paeria.

Durant aquestes dates nadalenques els Mossos d'Esquadra destinaran al carrer quatre patrulles més (normalment hi ha entre sis i deu depenent del torn) i la Guàrdia Urbana en sumarà vuit a les entre sis i catorze que estan actives de mitjana depenent de l'hora del dia. A més, tal com ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es modificaran durant aquests dies els horaris dels policies de barri, per adaptar-se als horaris comercials i s'augmentarà la capacitat dels autobusos de l'Eix Comercial i la Zona Alta amb vehicles articulats, concretament la L-1 i la L-20, per afavorir l'ús del transport públic i garantir una mobilitat fluida.

Precisament per evitar col·lapses circulatoris, els agents de la Guàrdia Urbana intensificaran aquests dies la vigilància en carrers com Balmes o Rambla Ferran per evitar que els vehicles parin en doble fila, tal com ha explicat l'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz.

Així mateix, també ha recordat alguns consells de seguretat com ara no deixar objectes de valor dins els cotxes aparcats, i menys a la vista, ja que el furt a l'interior de vehicle és un dels delictes més freqüents. L'inspector dels Mossos d'Esquadra a Lleida, David Boneta, ha concretat que els reforços d'agents, a més de en zones comercials, també es destinaran a l'estació de tren i autobusos.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que l'augment de la presència policial durant el Nadal té com a objectius prevenir robatoris, principalment estrebades; garantir la mobilitat i ser rigorosos amb els controls d'alcoholèmia i drogues; augmentar la percepció subjectiva de seguretat i reforçar el control als voltants dels espais d'oci nocturn. Farré ha recordat que, a més, segueix operatiu el pla especial antiterrorista que es fa visible amb més agents al carrer amb armes llargues, perquè els riscos globals segueixen i "no es pot abaixar la guàrdia".