El Mamapop recapta 25.000 euros contra el càncer de mama

L'Auditori Enric Granados de Lleida s'ha omplert en els dos concerts solidaris que s'han fet aquest dissabte

Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat a la 1:01h
Imatge del pati de butaques ple de gent durant el concert
Imatge del pati de butaques ple de gent durant el concert | ACN
La tercera edició del el concert i espectacle musical benèfic Mamapop ha aconseguit recaptar 25.000 euros per a la recerca contra el càncer de mama de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. Les dues sessions que s'han fet a l'Auditori Enric Granados a les 19.00 i a les 22.00 hores han esgotat les entrades.

Amb les xifres d'aquest dissabte, el Mamapop haurà aportat a l'IRB un total de 60.000 euros en tres anys destinats a la investigació de la variant HER2 del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia. Segons Manel Simon, president de l'associació Mamapop promotora de l'espectacle, "l'èxit d'avui ens dóna ànims per seguir pensant en futures edicions, amb noves propostes, com sempre, de qualitat. Esperem tornar a sorprendre el 2017".
 
El Pop Rock dels 80's ha estat l'eix de la tercera edició del concert i espectacle musical benèfic. L'edició d'enguany ha reunit una orquestra de 36 músics de diferent procedència units excepcionalment per a aquest espectacle amb les veus d'Alicia Torrelles i Toni Gilabert. Els músics han interpretat temes de Loquillo, Los Rebeldes, La Guardia, Luz Casal, Mecano, Los Secretos, Alaska, Duncan Dhu o Nacha Pop, entre d'altres. La direcció musical de l'espectacle ha anat a càrrec d’Antoni Tolmos i la direcció coreogràfica i artística de Víctor Rodrigo i Nomís Lenam.


La incidència del càncer de mama

Els beneficis íntegres del concert es destinaran a oferir recursos al projecte d'investigació de la variant HER2 del càncer de mama que està portant a terme l'Associació Mamapop amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

La recerca té l'objectiu de millorar la detecció i la classificació d'aquesta variant del càncer de mama, especialment devastadora, i que es detecta en un 20% dels casos. La investigació vol ajudar a millorar l'esperança de vida d'un gruix important de persones afectades, la gran majoria dones. A Lleida, el 2013 es van detectar 329 casos, amb especial incidència entre els 50 i els 70 anys.

Al voltant del comitè organitzador de Mamapop hi participen 11 empreses solidàries, 7 col·laboradors essencials i 9 mitjans de comunicació, a més d'un equip de treball format per una vintena de persones, compromeses en la promoció i difusió activa del projecte a la resta de la societat.

Són ambaixadors d'aquest projecte als quals cal sumar noms destacats com Luis del Olmo, l'escriptora Roser Capdevila, i l'ambaixadora d'honor Helena Rakosnik. Aquest any s'han incorporat al projecte la cantant lleidatana Lorena Gómez, el periodista Carles Capdevila i la tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra.