Salut activa l'alerta per botulisme i retira pots del peix sec rutilo

S'ha detectat un cas a Alemanya i hi podria haver dos afectats més al País Valencià

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:10h
El Departament de Salut ha activat l'alerta per botulisme després de rebre un avís europeu per una intoxicació a Alemanya i dos presumptes casos més al País Valencià. El producte presumptament implicat és un peix sec, salat i refrigerat, el Rutilo (Rutilus rutilus), produït a Holanda (a l'etiqueta apareix la marca d'identificació NL 6114 EG) i distribuït per l'empresa Monolith Süd Gmbh d'Alemanya cap a diferents països, entre ells l'estat espanyol.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha activat el protocol establert per aquests casos i, en aplicació del principi de precaució, ha iniciat les actuacions oportunes per obtenir la distribució i requerir la no comercialització del producte fins a acabar les investigacions.

El producte, que ja s'està procedint a retirar, ha estat distribuït en petites quantitats d'entre 1 i 3 quilos a diferents establiments alimentaris de les poblacions de Barcelona, Badalona, Sabadell, Salou i Lleida. En total són 19 quilos de producte afectat.

Els serveis de vigilància epidemiològica estan amatents i no s'ha notificat fins ara cap persona afectada a Catalunya. Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries aconsellen a les persones que tinguin algun envàs d'aquest producte que s'abstinguin de consumir-lo.