El riu Sió es desborda a la Segarra

Protecció Civil ha prohibit el pas a algunes lleres i alerta també de la crescuda de l'Ondara

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:34h
Imatges del riu Sió desbordat
Imatges del riu Sió desbordat | ACN
Les pluges que assolen aquest dimecres bona part del país han incidit en els cabals de rius i embassaments, fins al punt que alguns han desbordat en algun punt o ho poden fer en les pròximes hores. Protecció Civil alerta del cas dels rius Ondara i Sió a la Segarra i a l’Urgell. S’ha demanat tancar els accessos a les lleres i s’ha avisat a la població propera. Poc abans de les set de la tarda Protecció Civil informava que el riu Sió havia desbordat en alguns punts a l'altura de Tarroja de Segarra.
 
En el cas dels rius Sió i Ondara, un dels punts on l'aigua ha baixat amb més força ha estat a les Oluges, on el Sió ha sobrepassat la calçada de la carretera fins a Calaf i s'ha hagut de tallar a la circulació. Els accessos al riu al nucli de la població també s'han restringit amb cinta dels Bombers.

Riu avall, a l'alçada de Tarroja de Segarra, els Bombers han pogut controlar la crescuda del Sió a través dels sensors instal·lats recentment per prevenir riuades, precisament com les de fa poc més d'un any a Agramunt, on van perdre la vida quatre àvies per la inundació del semisoterrani d'una residència.

El cabal d'aquests dos rius, que normalment no és massa abundant, baixa molt fort a causa de la pluja i també són evidents les restes de fang i vegetació que l'aigua ha arrossegat en diferents punts.