El restaurant «La Boscana» de Bellvís rep la seva primera estrella Michelin

El Malena de Gimenells i el Fogony de Sort, conserven la seva estrella

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:23h
Exterior del restaurant La Boscana
Exterior del restaurant La Boscana | La Boscana
El restaurant La Boscana de Bellvís ha guanyat aquest dimecres la seva primera estrella Michelin. D'aquesta manera, l'establiment del Pla d'Urgell es converteix en el tercer restaurant lleidatà que pot lluir estrella. En l'entrega dels premis que s'ha celebrat a l'Àgora de Girona, el Malena de Gimenells i el Fogony de Sort han repetit reconeixement.

Qui també ha triomfat aquest vespre ha estat el restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, que ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià). La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nou reconeixements.