Neix l'«Autocar a les estrelles», el nou projecte per difondre el turisme astronòmic a Barcelona

El servei ofereix un sopar i una visita al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger | La primera ruta està programada pel proper 16 de desembre

23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:27h
Imatge de l'
Imatge de l' | Tu i Lleida
El turisme astronòmic lleidatà es vol obrir al mercat barceloní. Consolidat com un atractiu turístic a la demarcació, el Centre d'Observació de l'Univers d'Àger (COU) vol trepitjar ara la capital catalana amb l'ojectiu de captar més visitants. Per aquest motiu, l'empresa Tu i Lleida ha impulsat "l'Autocar de les estrelles", un projecte que ofereix la possibilitat de fer una ràpida mirada a la comarca de la Noguera.

El responsable de la companyia, Jaume León, assegura a NacióLleida que aquest servei preveu recollir visitants un divendres al mes, portar-los fins a Àger i tornar-los a casa el mateix dia. Per fer-ho possible, León explica que el bus (que té servei de wifi) té previst sortir de Sabadell a les 16.00h de la tarda, passar per Barcelona a les 17.00h i enfilar el camí cap a Àger, on es calcula arribar entre les 19.00h i les 20.00h del vespre.

Un cop completat el viatge, s'oferirà als turistes un sopar vinculat a l'astronomia en un dels restaurants de la zona i, posteriorment, es farà l'observació de l'univers des del COU. Aquesta activitat durarà dues hores, fins les 00.00h de la nit. El preu de tot el paquet turístic (viatge, sopar i observació de l'univers) estarà entre 70 i 80 euros segons León, que apunta que la primera ruta està programada pel proper 16 de desembre. El nombre màxim d'ocupants al bus és de 54. "Donem la possibilitat que aquest viatge d'un dia sigui un xec regal", anuncia León.

​León explica també que al marge d'aquest servei també s'ofereix la possibilitat de fer aquesta ruta per grups tancats que tinguin un mínim de 30 persones. En aquest context, l'empresari assegura que la ruta es podrà fer també de dia. En aquest cas, s'organitza un dinar i una visita al castell d'Os de Balaguer i al museu de les campanes.

​En aquest projecte hi col·labora l'Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Centre d'Observació de l'Univers.