Activada l'alerta d'Inuncat per les fortes pluges a la demarcació de Lleida

Protecció Civil avisa que es poden produir algunes crescudes sobtades de rius i rieres i demana molta prudència

Imatge del temporal a Lleida
Imatge del temporal a Lleida | N.Ll
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:38h

Protecció Civil ha passat la prealerta del pla Inuncat a alerta a causa de les incidències que ja estan provocant les tempestes sobretot a les comarques de Lleida i interior de Tarragona. Les pluges, puntualment acompanyades de calamarsa i vent fort, han entrat pel sud-oest i avancen cap al nord-est.

S'espera que aquesta tarda descarregui el gruix de les tempestes. Alguns rius i rieres comencen a baixar molt plens, com per exemple el riu Francolí a la seva capçalera a Vimbodí. Amb el pas de les hores hi pot haver risc que es produeixin alguns desbordaments i, per això, Protecció Civil recomana molta precaució i allunyar-se de rius i rieres. Les pluges també han provocat el despreniment de pedres afectant algunes vies secundàries i a hores d'ara hi ha tallada la BV-2111 a Sant Pere de Ribes per una forta calamarsada.

A banda de la pluja intensa, també es preveu per aquesta tarda un episodi de fort onatge i vent intens. En aquest sentit, Protecció Civil recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d'accessos a les zones de risc.