Ros declara que amb el rap de Hasél es va sentir amenaçat i va témer per la seva família

Els acusats defensen que van fer una cançó de denúncia social en to satíric i que no es va amenaçar ningú

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:25h
Ciniko i Hasél aquest dimecres al jutjat
Ciniko i Hasél aquest dimecres al jutjat | ACN
Els rapers Pablo Rivadulla (Pablo Hasél) i Eloi Yebra (Ciniko) s'han assegut aquest dimecres al banc dels acusats al jutjat penal 3 de Lleida per un delicte d'amenaces de mort a l'alcalde de Lleida Àngel Ros a través d'una cançó. Ros, que ha declarat com a testimoni, ha assegurat que amb 'Menti-Ros' es va sentir amenaçat i intimidat i va témer per ell i la seva família. Els acusats, però, han assegurat que van fer una cançó de denúncia social en to satíric i que no es va amenaçar ningú.

"Et mereixes un tret no vol dir que et vulgui fotre un tret", ha declarat Hasél. El seu advocat defensa l'absolució tenint en compte el dret de llibertat d'expressió i a més considera que el procediment hauria de ser nul perquè l'alcalde no va presentar cap denúncia personalment. La fiscalia sol·licita que es condemni els acusats a un any i tres mesos de presó per un delicte d'amenaces o, alternativament, per un delicte lleu de falta de respecte a l'autoritat a una multa de 1.800 euros.
 
El tema 'Menti-Ros' es va publicar a la plataforma Youtube el 5 de desembre de 2014. Posteriorment l'alcalde va denunciar el cas a la justícia que va ordenar la retirada del vídeo. L'escrit de fiscalia remarca que la cançó conté expressions dirigides a l'alcalde com ''Àngel malparit, et mereixes un tret, t'apunyalaré, m'has arruïnat, t'arrancaré la pell a tires (...)''. El raper Pablo Hasél ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per cançons de suport a els GRAPO o ETA, entre d'altres. La condemna va ser ratificada pel Tribunal Suprem el març de 2015.

Fiscalia també acusa a Hasél d'haver publicat al cap de cinc dies un vídeo de resposta a la mateixa plataforma amb el títol de ''Un alcalde miserable, no un Déu'', on deia que ''si em tanquen a la presó per això, et juro que encara que sigui la darrera cosa que faci te'n penediràs tota la vida, paraula. Pren-t'ho com amenaces, si vols, no és gratuït, és una resposta a què encara em vols fotre més la vida''.