Equipaments

Es reforma la xarxa elèctrica de Lleida per reforçar el subministrament a l'Arnau de Vilanova

Endesa instal·la una tercera línia per substituir les subestacions amb què ara està connectat el centre per tal de tenir garantit el servei

per Redacció, Lleida | 23 de novembre de 2016 a les 10:41 |
Imatge de les obres de millora del subministrament | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia Endesa està treballant en la reforma de la xarxa elèctrica de Lleida amb l'objectiu de reforçar el subministrament a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, amb motiu de les obres de millora i ampliació del centre sanitari. La companyia ha interconnectat una nova línia per ampliar la capacitat del servei, amb la qual cosa, ja són tres les línies que poden alimentar a l'hospital que està connectat, ara, a tres subestacions. L'actuació està finançada per l'Institut Català de la Salut (ICS) i es preveu que la companyia acabi les obres a finals d'any.

S'han estès 100 metres de nova línia subterrània de mitjana tensió, que surt de la subestació ubicada al barri de Magraners. Aquesta línia se suma a les altres dues, provinents de les subestacions ubicades al passeig de Ronda amb plaça Europa i l'altra a la carretera de Lleida, que ja donaven servei al complex hospitalari a través d'un centre de mesura que, amb les obres, s'ha desplaçat a l'exterior del perímetre del recinete.


L’objectiu d’aquestes tasques és reforçar la xarxa per tal de poder garantir amb més fiabilitat la continuïtat del subministrament de l’hospital en tot moment. Així, en cas que una línia patís una eventual incidència, el centre s’alimentaria per una de les altres dues.

D’aquesta manera, s’insereix una tercera línia al que tècnicament es coneix com a anella elèctrica: a través de la interconnexió de diferents línies alimentades des de diverses subestacions, es permet que, en cas d’incidència, la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives i es minimitza, així, el temps d’interrupció del subministrament. A més de garantir el ràpid restabliment del servei, una anella elèctrica permet reduir els temps de maniobra i es faciliten les tasques de manteniment.


Aquestes obres, han estat finançades per l’Institut Català de la Salut. Amb la seva actuació, Endesa col·labora en la seva execució, amb l’objectiu comú de reforçar la xarxa i poder garantir la continuïtat del servei en un centre d’especial sensibilitat com pot ser un centre hospitalari.

 

Participació