Alliberat a la Sentiu de Sió un duc recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent

El rapinyaire havia ingressat fa dues setmanes amb símptomes de deshidratació

Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:33h
El duc ha estat alliberat aquest diumenge
El duc ha estat alliberat aquest diumenge | Territori


Tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat i membres dels Agents Rurals van alliberar aquest diumenge un duc (Bubo bubo) a la Sentiu de Sió (Noguera), acte en el qual també van assistir la persona que havia trobar l'animal, representants de l'ajuntament, veïns del municipi i integrants del Grup de Natura de les Terres de Ponent.

El rapinyaire va ingressar el 3 de novembre al Centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent, a Lleida, provinent de la Sentiu, molt dèbil i amb símptomes evidents de deshidratació. Els veterinaris i tècnics del centre van descartar que hagués rebut un tret, que hagués estat electrocutat o que tingués cap traumatisme. Després d'administrar-li sèrum i d'anar-li introduint poc a poc dieta sòlida, va recuperar la condició física, fet que va permetre traslladar-lo a una gàbia de vol. Allà va anar guanyant pes i força. La darrera analítica va confirmar que el duc estava plenament recuperat.

El duc és el rapinyaire nocturn més gran del món. Mesura entre 58 i 73 centímetres del bec a la cua, i la seva envergadura pot arribar als 1,7 metres, amb les ales obertes. L'espècie es troba distribuïda arreu de Catalunya, bàsicament en ambients mediterranis. És més rar a l'alta muntanya i als boscos subalpins.