La Paeria vol recuperar el festival de poesia «Mahalta»

L'alcalde diu que s'està treballant en aquest projecte que ja va viure una primera etapa del 2005 al 2011

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:03h
Àngel Ros durant l'acte d'entrega dels premis
Àngel Ros durant l'acte d'entrega dels premis | Paeria
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat aquest divendres en el marc de l'entrega de premis Josep Vallverdú que la Paeria està treballant en la recuperació del festival de poesia "Mahalta", que ja es va fer a la ciutat del 2005 al 2011. De fet, la regidora de Cultura, Montse Parra, ha assegurat que ja s'havien posat en contacte amb diversos poetes de la ciutat, si bé va recordar que es tractava d'una idea que s'havia d'anar treballant.

Ros ha assenyalat amb aquesta acció la voluntat de la Paeria d’impulsar les lletres i la literatura en català. "Lleida és una terra poètica i de poetes. La ciutat vol fer honor a aquest caràcter que han construït creadors com Màrius Torres, Magí Morera, Maria Mercè Marçal, Josep Estadella, Agelet i Garriga, rosa Fabregat, Jordi Pàmies, Carles Hac Mor, Pere Rovira, Jaume Pont, Josep M. Sala-Valldaura i tants i tantes altres", ha dit

El nom es pren del poema del lleidatà Màrius Torres "Cançó a Mahalta" que va crear en honor a Mercè Figueres, l'amiga íntima que va conèixer al sanatori de Puig d'Olena, on va morir a finals de l'any 1942.