El PSC de Lleida escollirà el seu nou líder el proper 10 de desembre

Els candidats poden començar a recollir avals a partir del proper dilluns | Àngel Ros no repetirà en el càrrec i el nom que sona amb més força és el d'Òscar Ordeig

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 2:04h
Àngel Ros deixarà la primera secretaria del PSC de Lleida
Àngel Ros deixarà la primera secretaria del PSC de Lleida | Adrià Costa
El Consell de Federació extraordinari celebrat aquest dijou ha aprovat per unanimitat el calendari de les primàries i del 9è Congrés de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran. El Primer Secretari, Àngel Ros, ha explicat que "tal i com fem en els darrers processos electorals i congressuals, primer tindrà lloc l’elecció de la persona que es farà càrrec els pròxims anys de la Primera Secretaria de la Federació a través d’unes eleccions primàries".

Ros no repetirà i sona Ordeig com a substitut

L'actual líder socialista a Lleida no té previst concórrer a aquests comicis com ja va avançar NacióLleida. Ros assegura que la seva prioritat és ara la gestió de la Paeria i ja ha mostrat en més d'una ocasió la seva voluntat de cedir responsabilitats dins del partit, un fet que el portarà a deixar la Primera Secretaria de Lleida després que hagi conservat la presidència del PSC a nivell nacional. En aquest context de relleu, un nom sona amb força, el d'Òscar Ordeig, regidor socialista a la Seu d'Urgell que es va aliniar amb Iceta i Ros en les primàries a la Secretaria General de la formació.

Segons el calendari aprovat, a partir d’aquest pròxim dilluns, 21 de novembre, s’inicia el procés de recollida d’avals per part dels candidats, que seran proclamats el 28 de novembre tindrà lloc la proclamació de candidats i candidates. En el cas que s’hi hagi presentat més d’una persona, la militància del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran podran exercir el seu dret a vot el dissabte 10 de desembre.

El calendari congressual, proposat per l’Executiva de Federació i aprovat pel Consell, ha marcat també la data per al 9è Congrés de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, que se celebrarà el dissabte 17 de desembre (horaris i lloc per concretar). La sessió servirà per debatre i aprovar la Ponència Marc de la Federació així com per a l’elecció de membres al Consell Nacional del PSC, al Consell de Federació i de la futura Comissió Executiva de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran.