Agricultura presenta un protocol de control de benestar animal en les explotacions avícoles

El departament proposa analitzar l’evolució dels preus de la carn d’aviram en el marc del Codi de Bones Pràctiques Comercials

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura | Adrià Costa
Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a la 1:56h
La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, ha presentat un protocol que ha de servir per poder millorar el benestar animal en les explotacions ramaderes mitjançant la valoració de les canals dels pollastres a nivell d’escorxador.

El nou protocol ha estat explicat en la trobada de la Taula Sectorial Agrària de l’Aviram i els Ous. Aquesta taula, que no es reunia des de l’any 2012, ha comptat amb la participació de representants d’Unió de Pagesos (UP), de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), de la Federació Avícola Catalana (FAC), de l’Associació Catalana de de Fabricants de Pinso (ASFAC) i de l’Associació d’empresaris d’escorxadors i comerç d’aviram, conills, ous i caça de Catalunya (ASSOCAT). També han assistit a la trobada representants del Centre de Sanitat Avícola (CESAC) i de la Llotja de Bellpuig.
 
La directora general, ha destacat que tot i que Catalunya és un referent en els estàndards de benestar animal de la Unió Euroepa (UE), el treball conjunt entre Administració i sector és un exemple de la recerca de l’excel.lència en aquest àmbit.
 
Situació dels brots d’influència aviar al nord d’Europa
 
A la reunió també s’ha fet referència a la detecció de brots d’influença aviar a diversos països del nord d’Europa. El Departament ha remarcat la importància de garantir les mesures de bioseguretat en explotacions i ha informat que ha reforçat la vigilància sanitària d’aquesta malaltia.

Durant la trobada també s’ha proposat incloure l’anàlisi d’aquest sector en la propera reunió del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC). D'altra banda, s’ha presentat la feina feta pel Departament per afavorir la implantació d’escorxadors de baixa capacitat en les explotacions com a una oportunitat de comercialització directe per part dels avicultors.