Els treballadors del consistori d'Almacelles carreguen contra ICV i temen perdre la feina

La regidora Laia Martí assegura que el seu grup municipal no va presentar la denúncia contra ningú i que només vol aclarir com es van fer les contractacions

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:46h
Laia Martí, regidora d'Almacelles Lliure
Laia Martí, regidora d'Almacelles Lliure | ACN
Una cinquantena de treballadors municipals s'han concretat aquest migdia davant del consistori per expressar el seu suport als 38 treballadors afectats per la investigació i que podrien acabar anant al carrer. Els concentrats han intercanviat paraules amb els representants d'ICV, interrompent la roda de premsa que estaven oferint.

Els concentrats s'han situat darrere els representats ecosocialistes metre estaven atenen els mitjans de comunicació i amb crits de "no som polítics" han obligat la regidora Laia Martí a interrompre la seva compareixença. Alguns dels treballadors municipals han demanat explicacions a la regidora d'Almacelles Lliure per la denúncia presentada a la Fiscalia i aquesta ha tornat a defensar que si la va presentar "no va ser contra ningú" sinó pels indicis de presumptes irregularitats detectades pel grup municipal ecosocialista en la contractació de personal municipal per part de l'Ajuntament d'Almacelles.

​CCOO creu que s'ha muntat un circ

El delegat sindicat de CCOO a l'Ajuntament d'Almacelles, Aquilino Moreno, ha lamentat que "s'està barrejant un tema polític i gairebé podríem parlar de personal amb altres qüestions que res tenen a veure", tot deixant clar que "som treballadors i no polítics". "Si Martí creu que s'ha fet alguna cosa irregular a nosaltres no ens hauria d'afectar, que es facin les coses com s'han de fer i no muntar el circ que han muntat perquè hi ha 38 famílies denunciades i ara que algú els expliqui per què", ha sentenciat.

Moreno ha advertit que si la investigació tira endavant "aquestes persones estan veient perillar el seu lloc de treball, quan són gent que porta molts anys treballant per l'Ajuntament i donant-ho tot per la casa". En concret, ha explicat que entre els afectats hi ha personal laboral, d'oficines, de la brigada d'obres i de serveis. Fins i tot ha dit que uns dels 38 treballadors afectats per la denúncia fa uns quatre anys que va morir.

La regidora Laia Martí assegura que la denúncia no va contra ningú

Altrament, la regidora d'Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí, ha defensat aquest dimecres que va decidir ara fa un any portar a la Fiscalia una sèrie d'irregularitats que va detectar el grup municipal –vinculat a ICV- en la contractació de diversos treballadors per part de l'Ajuntament d'Almacelles (Segrià), després que la formació no hagués obtingut la informació al respecte sol·licitada a l'equip de govern. "Així era impossible poder aclarir els dubtes", ha indicat Martí.

"Consideràvem que era la nostra obligació ètica i moral com a representants del poble", ha afirmat. Posteriorment, la denúncia va ser admesa fet que va aprofitar Almacelles Lliure per anar-la ampliant en aquests darrers mesos, aportant nova informació. 

La regidora ha volgut deixar clar que "no es tracta d'una denúncia contra ningú sinó per unes presumptes irregularitats" detectades pel grup municipal ecosocialista, amb l'objectiu de "garantir la igualtat d'oportunitats i la transparència a l'Ajuntament".