La sala Muntaner reivindica el teatre lleidatà amb «Delikatessen»

L'obra ja es va estrenar a Girona el 2013 i la dirigieix Joan Ollé

Delikatessen s'estrena a la sala Muntaner
Delikatessen s'estrena a la sala Muntaner | La Remoreu
Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:20h
La companyialleidatanaLa Remoreuportarà a laSala Muntaner "Delikatessen", un espectacledirigitper JoanOllé, amb el qualvol reivindicar elteatreprocedent de Lleidaperquè,com haafirmatOlléaquest dimartsen rodade premsa,hi ha bonsi gransactorsperòcom nofreqüentenla vidateatralbarcelonina "es quedenuna micaen el quejodicel "Far West'".
L'espectacleestàinspiraten un muntatge, una menade lecturadramatitzada,sobregastronomia queOlléva estrenarel 2013emmarcatal FestivalTemporadaAltade Girona,tot i que haafirmat que"no ha dellegir-se comun reciclatgede materialsde segonamà".

L'acció es desenvolupa a través d'una trentena de textos relacionats amb el menjar, com els capítols del llibre Moby Dick, de Herman Melville, on es parla de com cuinar una balena, l'himne a la paella de Manuel Vázquez Montalbán i la explicació de com es cuina un basc a la basca de Roland Topor.
Andrea Boccelli al "Cocidito madrileny", tot i que en cap moment pretén ser un musical.

Normalització lingüística

El repartimentestàformatper FerranAixalà,Eduard Muntada, ClaraOlmo, SandraPujoli MartaRosell, totsprocedentsde la província deLleida delsqueOllé hadit:"És unplaer havertreballatambgent diferentde la de Barcelona".

"
Jodiriaque Catalunya estarànormalitzadalingüísticamentquanalgun actordelleidatàinterpretiHamleten lleidatà", ha comentatOllé,que ha valoratpositivamentla varietatde dialectescatalans queesveuen cadavegadamésa la televisió.