L'Aran declara tres dies de dol per la mort de Maria Pilar Busquets

Les banderes onegen a mitja asta

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:50h
Les banderes del Conselh, a mitja asta
Les banderes del Conselh, a mitja asta | Conselh Generau
El Consell General d'Aran ha decretat aquest dilluns tres dies de dol per la mort de la primera síndica d'Aran, Maria Pilar Busquets. Les banderes institucionals dels edificis i dependències oficials del Consell General d'Aran romandran a mitja asta durant les tres jornades, segons un comunicat de la institució.

Després de la recuperació de la històrica institució del Conselh Generau d'Aran, amb la llei de 1990, Pilar Busquets va guanyar les primeres eleccions amb Coalició Aranesa-Convergència i Unió (CA-CiU), integrada per Convergència Democràtica Aranesa --a la qual ella
pertenecía-- i Unió Democràtica Aranesa. Busquets, que va ser membre de la comissió de normalització lingüística en aranès, va ser síndica entre el 17 de juny de 1991 i el 12 de juliol de de 1993.

Dos anys després, la coalició es va trencar i la seva companya Amparo Serrano Iglesias, d'Unió Democràtica Aranesa (UDA), va presentar una moció de censura que va ser recolzada per Unitat d'Aran i Pilar Busquets va perdre el càrrec.
Busquets també va ser diputada al Parlament de Catalunya per CiU, va ocupar el càrrec entre els anys 1984 i 1988