Troben a l'Aran una espècie de ratpenat desconegut

El nòctul gran s'ha trobat també en alguns indrets d'Espanya

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Imatge d'un ratpenat localitzat
Imatge d'un ratpenat localitzat | Centre Tecnològic Forestal de Catalunya
Tècnics que treballen en un projecte de la Fundació Biodiversitat i del Ministeri d'Agricultura han localitzat a l'Artiga de Lin, un paratge de la Vall d'Aran una espècie de ratpenat anomenada nòctul gran que està amenaçada i és poc coneguda.

Durant l'estiu i la tardor s'han capturat uns cinquanta exemplars a Navarra, Aragó, Catalunya i França, i se'ls ha col·locat anelles o xips per poder controlar els seus moviments, ha informat aquest dilluns en un comunicat el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC ).

S'ha pogut constatar la presència de l'espècie a tot el Pirineu i s'han localitzat nuclis de població i un mínim de dues colònies de cria amb set empreses reproductores a Aragó.

Per potenciar les poblacions, els tècnics han instal·lat caixes perquè els serveixin de refugi a alguns paratges en els quals s'han trobat exemplars, però en els quals les cavitats naturals són escasses.

L'àrea de biodiversitat del CTFC coordina el projecte i compta amb la col·laboració d'investigadors de Navarra, de la Societat Aragonesa de Gestió Agroambiental (Sarga), del CSIC Doñana i del grup d'estudis de quiròpters de Migdia-Pirenees de França.