La Diputació presenta un pla extraordinari municipal de 30 milions fins el 2018

Joan Reñé anuncia el pressupost del 2017, que es fixa en 112 milions, nou més que l'any passat | El president apunta que l'organisme ha rebaixat el deute en un 65% des del 2011

14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:30h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | Àlvar Llobet
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat aquest dilluns la proposta de pressupostos de cara al 2017 que es debatrà en el ple del proper 24 de novembre. Els números de l'organisme es fixen en 112.951.000 euros, nou milions més que l'exercici de l'any anterior.

En aquest context, el president demòcrata ha anunciat que el seu equip de govern ha creat un pla extraordinari de 30 milions per als dos propers anys que té per objectiu posar més diners a disposició dels consistoris lleidatans. D'aquesta manera, Reñé ha desgranat el repartiment d'aquesta partida; 20 milions seran pel món local a través de concurrència pública, quatre per l'aportació en projectes dels fons comunitaris (FEDER) i la resta per vies i obres. 

65% menys de deute en cinc anys

Reñé ha destacat "l'esforç" del seu executiu per reduir el deute en els darrers anys, i ho ha expressat de manera clara: "Si no s'hagués fet aquesta rebaixa, ara no podríem plantejar aquest programa municipal". Sobre la qüestió, el president provincial ha indicat que del 103% de deute que hi havia l'any 2011 s'ha passat al 39%, un 65% menys que li ha servit a Reñé per treure pit de la seva gestió. "Estem molt per sota del 75% del que exigeix la llei", ha recordat Reñé, que ha mostrat el seu desig que aquests nous números tinguin el suport de tots els grups del plenari. 

43,5 milions en aportacions directes als ajuntaments

En els nous pressupostos s'hi contemplen 43,5 milions (3,5 més que l'any passat) en aportacions directes a ajuntaments, alhora que augmenta també la inversió en carreteres. La Diputació de Lleida també augmenta la partida per a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) fins a sis milions d'euros, així com també en altres organismes com el Patronat de Turisme i el de Promoció Econòmica.