Nens d'entre vuit i dotze anys dissenyen el seu propi drone a la Lan Party de Mollerussa

El certamen arriba a la novena edició superant els 600 participants i es planteja ampliar l'espai de cara a l'any que ve

Dos nens, acabant de muntar el seu drone
Dos nens, acabant de muntar el seu drone | ACN
Redacció
13 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:36h
Una desena de nens d'entre vuit i dotze anys han dissenyat aquest dissabte a Mollerussa el seu propi 'drone'. Ho han fet a l'espai 'Kids', creat enguany dins la Mollerussa Lan Party i adreçat a menors de setze anys, ja que aquesta és l'edat mínima per a poder-se inscriure al certamen. El taller titulat 'Dissenya el teu Drone' ha anat a càrrec de la firma Engijoc. El Saül Luque ha estat un dels professors i ha explicat que l'objectiu d'aquest taller és fer veure als nens que la tecnologia és "divertida" i despertar-los la curiositat per "crear".

Els nens participants han pogut experimentar amb el disseny 3D, dissenyar l'estructura d'un 'drone', muntar-lo i fer-lo volar. La Mollerussa Lan Party és, segons els organitzadors, la trobada d'aficionats a la informàtica i els videojocs més gran de Catalunya i la quarta a nivell de l'Estat. Enguany arriba a la novena edició i ha superat ja els 600 inscrits que esperaven. És per això que els organitzadors es plantegen ampliar l'espai de cara a l'any que ve.
 
El Saül Luque, de la firma Engijoc, ha dedicat el matí a ensenyar els més petits a construir un 'drone'. "Els hi hem marcat unes pautes perquè el dissenyessin, els hem ajudat a muntar-los i hem fet proves de vol", ha explicat. Luque ha afegit que al ser nens petits, el que els hi ha costat més ha estat el disseny a l'ordinador i el que els hi ha agradat més és fer-los volar, "uns amb més habilitat que d'altres", ha reconegut amb una rialla. El Marc Boqué, de vuit anys, i la Gemma Mulet d'onze, han participat al taller 'Dissenya el teu Drone' i han valorat l'experiència com a "molt divertida".

L'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que la novena edició de la Mollerussa Lan Party ha assolit els 607 inscrits, superant els 600 que s'havien marcat. A més, ha destacat que els participants reals són més ja que alguns accedeixen puntualment al certament per assistir a alguna de les activitats programades.

És per això que, des de l'organització, pensen en una ampliació de cara a l'any que ve, que asseguren seria possible ja que la tecnologia i l'espai ho permeten. Alguns dels inscrits van arribar ja dijous al vespre equipats amb sacs de dormir i matalassos inflables. Aquest dissabte al matí es podia veure a alguns descansant algunes hores al costat de l'ordinador, entre partida i partida.