Els gnoquis són petits mossos de patata que es poden elaborar a casa, no són complicats de fer, però si podem trobar-los fets i són de qualitat, millor que millor.
Aquests són de tres sabors, aportant color al plat i fent que sigui més atractiu.
Ingredients per a 4 persones:
500 gr. de gnoquis fescos de patata tricolor
1 porro
60-70 gr. d'avellanes
200cc. de nata de cuinar
50-70 gr. de cansalada
4 rodanxes de "bisbe"
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
En una paella amb unes gotes d'oli passeu el "bisbe" volta i volta. Reserveu i després traieu la pell.
En aquesta paella poseu la cansalada tallada a tires fines, saltegeu-la uns minuts. Reserveu.
Emprant la mateixa paella, amb una mica més d'oli, poeu el porro picat, sal i ofegueu uns 5-6 minuts.
Afegiu les avellanes triturades, doneu unes voltes i aboqueu la crema de llet, salpebreu i deixeu reduir uns 5 minuts.
Mentrestant, feu bullir els gnoquis seguint les instruccions del fabricant, (un o dos minuts com a màxim).
Escorreu-los i els barregeu amb la cansalada.
Muntatge: poseu al plat una rodanxa de "bisbe", amb un cèrcol d'emplatar l’ompliu amb la barreja de gnoquis i cansalada, regueu amb la salsa d'avellanes, compacteu amb el dors d'una cullera i retireu el cèrcol amb cura. Afegiu una mica més de salsa.
NOTA : (*) El "bisbe" és un embotit semblant a la botifarra negra però més ample.
** Podeu utilitzar el tipus que us agradi o que tingueu a la vostra zona.
Blog de cuina de la dolorss