La sisena Trobada del Disc de Lleida comptarà amb una mostra de música dels anys 60

El certamen, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre, reunirà una mostra 500 portades de discos de vinil

Redacció
12 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:51h
Imatge de la segona edició de la fira
Imatge de la segona edició de la fira | Fira Lleida
La sisena Trobada del Disc de Lleida acollirà com a novetat una exposició de 'La música dels 60', en què el públic podrà veure una mostra d'unes 500 portades de discos de vinil de l'anomenada dècada prodigiosa, fotos d'artistes i de conjunts, com ara els Sírex, Los Mustang o Los Bravos, i tocadiscos dels anys seixanta, la gran majoria dels quals funcionaven a piles.

El certamen tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida, juntament amb la 23a edició de Lleidantic i la desena edició de Lleida Retro. Enguany hi haurà cinc expositors (dos més que l'any passat) amb centenars de discos de vinil i CD de diversos preus i estils, des de música clàssica a les últimes novetats discogràfiques. A més de comprar, els visitants també podran vendre o intercanviar material musical de tot tipus.

Fira Disc, amb la col·laboració de Fira de Lleida, organitza aquesta exposició que es planteja com un viatge a l'anomenada dècada prodigiosa, en què la música va reflectir d'una manera molt clara els canvis socioeconòmics que van marcar aquesta època. El responsable de Fira Disc, Àngel Querol, assegura que "la mostra permetrà els visitants d'una certa edat reviure els grans 'guateques' dels anys 60, unes trobades musicals i festives que permetien els joves sortir de la monotonia i desempallegar-se per unes hores de la cultura 'oficial' del Franquisme, que en el cas de la televisió només es podia gaudir per mitjà dels dos únics canals de televisió (TVE i UHF)".

Querol anuncia que "el públic podrà veure les fotos i les portades, que eren símbols i autèntiques obres d'art, tant pels missatges que transmetien com per la seva estètica". "Aquesta edició estarà marcada per la música 'vintage' i per l'intercanvi de vinils, que juntament amb les cassettes, estan vivint una revifada entre el públic de totes les edats", assegura Querol.