Els escolars de Primària, protagonistes de la primera jornada de la Lan Party de Mollerussa

El certamen espera atreure fins diumenge uns 600 participants aficionats a la informàtica i el món dels videojocs en general

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:47h
Pla general d'un grup d'escolars de Fondarella
Pla general d'un grup d'escolars de Fondarella | ACN
Una trentena d'alumnes de l'Escola Minyons d'Urgell de Fondarella han visitat aquest matí la 9a edició de la Mollerussa Lan Party, certamen que va començar a rebre els primers participants ahir dijous a la tarda i que fins diumenge al migdia espera arribar a la xifra dels 600 inscrits.

Els escolars, d'edats compreses entre els 9 i 11 anys i que cursen de 4rt a 6è de Primària, han pogut conèixer de prop i durant tot el matí la infraestructura en xarxa que hi ha a la trobada i també han aprofitat per desenvolupar un taller de tauletes i programació que realitzen de forma curricular al centre escolar. La Mollerussa Lan Party ha creat enguany l'espai ''Kids'' amb diferents accions adreçades als menors de 16 anys, ja que aquesta és l'edat mínima per a poder-se inscriure a la trobada que és la més gran de Catalunya i la quarta a nivell de l'Estat.
 
El professor Miquel Sabaté ha explicat que la visita que han fet a la Lan Party s'ha fet aprofitant que el projecte del curs es basa en la programació d'un videojoc per a tauletes l'objectiu principal de qual és que serveixi perquè els alumnes coneguin els llocs d'interès i la història de Fondarella.

D'altra banda, l'espai Kids de la MPL, comptarà amb diferents accions adreçades a un públic interessat però que per edat encara no es pot inscriure. Dissabte hi haurà activitats com un taller titulat 'Dissenya el teu Drone', a càrrec de la firma Engijoc i a través dels quals els participants podran experimentar amb el disseny 3D, dissenyar l'estructura d'un drone, muntar-lo i fer-lo volar.

Així mateix, a l'Estadium de l'empresa Future, present un any més al certamen, es podran provar les últimes novetats en jocs de PC, Overwatch o les ulleres de realitat virtual.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha destacat que ja hi ha més de 300 inscrits que han arribat i que fins diumenge esperen superar la xifra dels 600. Segons Segarra, la MLP és la trobada d'aquestes característiques més important de Catalunya i la quarta a nivell estatal.