Cèlia del Diego serà la nova directora del Centre d'Art la Panera de Lleida

Actualment és la presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:46h
De Diego, nova directora de la Panera
De Diego, nova directora de la Panera | ACN
Cèlia del Diego ha estat seleccionada pel jurat per dirigir i gestionar el Centre d'Art la Panera de Lleida, d'entre els tres candidats que s'havien presentat a la convocatòria. Del Diego (Tarragona, 1974) és crítica d'art i comissària i l'actual presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art. Ha estat coordinadora d'ArtsLibris-Fira de l'Edició Contemporània (Barcelona i Madrid), directora del CA Tarragona Centre d'Art, directora artística del projecte '2011 lumens' i la Capella de Sant Roc del Museu de Valls, i adjunta de direcció de la Galeria Toni Tàpies de Barcelona.

Forma part del consell de redacció d'Artiga-Revista de pensament i art contemporani. A més ha realitzat projectes a Arts Santa Mònica (Barcelona), MAC | Mataró, CaixaForum (Tarragona, Lleida i Palma), Palazzo della Frumentaria (Sàsser), La Casa Encendida (Madrid) i Lo Pati (Amposta), entre d'altres.

El jurat per escollir el director de la Panera l'han integrat Conxita Oliver, coordinadora de l'Àrea de Creativitat i Innovació del Departament de Cultura; Carles Guerra, director de la Fundació Tàpies; Juan Guardiola, director del CDAN (Centro de Arte y Naturaleza de Huesca); Jesús Navarro, director del Museu d'Art Jaume Morera, i Antoni Llevot, assessor tècnic en matèria cultural de l'Ajuntament de Lleida.

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa la contractació de la direcció i la gestió artística del Centre d'Art la Panera mitjançant concurs i procediment obert. Els candidats a optar a aquesta responsabilitat han hagut de presentar una proposta de direcció i gestió i programació, un projecte de produccions pròpies o en col·laboració i un pla de difusió i patrocinis. Al concurs s'han presentat tres candidatures.