Equipaments

Cèlia del Diego serà la nova directora del Centre d'Art la Panera de Lleida

Actualment és la presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art

per Redacció, Lleida | 11 de novembre de 2016 a les 10:42 |
De Diego, nova directora de la Panera | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cèlia del Diego ha estat seleccionada pel jurat per dirigir i gestionar el Centre d'Art la Panera de Lleida, d'entre els tres candidats que s'havien presentat a la convocatòria. Del Diego (Tarragona, 1974) és crítica d'art i comissària i l'actual presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art. Ha estat coordinadora d'ArtsLibris-Fira de l'Edició Contemporània (Barcelona i Madrid), directora del CA Tarragona Centre d'Art, directora artística del projecte '2011 lumens' i la Capella de Sant Roc del Museu de Valls, i adjunta de direcció de la Galeria Toni Tàpies de Barcelona.

Forma part del consell de redacció d'Artiga-Revista de pensament i art contemporani. A més ha realitzat projectes a Arts Santa Mònica (Barcelona), MAC | Mataró, CaixaForum (Tarragona, Lleida i Palma), Palazzo della Frumentaria (Sàsser), La Casa Encendida (Madrid) i Lo Pati (Amposta), entre d'altres.


El jurat per escollir el director de la Panera l'han integrat Conxita Oliver, coordinadora de l'Àrea de Creativitat i Innovació del Departament de Cultura; Carles Guerra, director de la Fundació Tàpies; Juan Guardiola, director del CDAN (Centro de Arte y Naturaleza de Huesca); Jesús Navarro, director del Museu d'Art Jaume Morera, i Antoni Llevot, assessor tècnic en matèria cultural de l'Ajuntament de Lleida.

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa la contractació de la direcció i la gestió artística del Centre d'Art la Panera mitjançant concurs i procediment obert. Els candidats a optar a aquesta responsabilitat han hagut de presentar una proposta de direcció i gestió i programació, un projecte de produccions pròpies o en col·laboració i un pla de difusió i patrocinis. Al concurs s'han presentat tres candidatures.

 

Participació