Condemnen a sis anys de presó un pare de Vielha acusat d'abusar de la seva filla de 12 anys

L'Audiència de Lleida imposa a l'home una ordre d'allunyament, llibertat vigilada i que indemnitzi la nena amb 9.000 euros

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a la 1:17h
Imatge del condemnat
Imatge del condemnat | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a sis anys de presó un veí de Vielha de 37 anys acusat d'abusar sexualment de la seva filla de dotze anys fins a en tres ocasions en un sol dia. La sala també imposa a l'acusat, un cop surti de la presó, la prohibició de comunicar-se o acostar-se a menys de 100 metres de la nena durant sis anys, cinc anys més de llibertat vigilada i que indemnitzi la menor amb 9.000 euros.

Els fets van tenir lloc el 16 d'agost de 2014, al domicili familiar on vivien també la mare i el germà bessó de la nena a Vielha. La sala considera provat que el primer tocament va ser als genitals i va tenir lloc quan estaven ella i el seu pare sols a casa; el següent va tenir lloc al sofà sota la manta, mentre miraven la tele, i el tercer abús sexual va a passar a l'habitació de la nena, quan li va tocar els pits i els genitals i li va agafar la mà i per guiar-la perquè el masturbés.
 
La nena, ara de catorze anys, va descriure durant la primera jornada del judici, el 13 d'octubre, tres episodis d'abusos sexuals que va patir en un sol dia per part del seu pare quan ella tenia dotze anys. La menor, va explicar que el 16 d'agost de 2014 el seu pare, X. R. A., li va fer tocaments als genitals i als pits i la va obligar a masturbar-lo, a casa seva, a Vielha. L'acusat, en la seva declaració, també el 13 d'octubre, va negar els fets i va dir que la seva filla ho va malinterpretar ja que només li feia pessigolles pel que fa al segon episodi relatat per la menor, i va negar els altres dos. La nena, però, va assegurar que sap "diferenciar" entre unes pessigolles i uns tocaments.

Sobre les restes de semen de l'acusat trobades al pijama i els llençols de la nena, l'acusat va explicar que hores abans havia mantingut relacions sexuals amb la seva dona al llit de la nena. La dona, però, ho va negar i va assegurar que mai havien practicat sexe a les habitacions dels seus fills. A més, les pèrits que van analitzar la roba de llit i el pijama van declarar que hi van trobar ADN del pare i la nena però no de la mare. És per això que la sala no s'ha cregut la versió de l'acusat i ha donat credibilitat a la de la nena.

La fiscalia demanava onze anys de presó, però la sala ha rebaixat la pena imposada fins als sis anys perquè considera que existeix un "dubte raonable" sobre si l'acusat va introduir els dits als genitals de la menor en el tercer episodi de l'atac. Considera provats, en canvi la resta de fets i conclou, per tant, que l'atac va consistir en tocaments externs i perifèrics tant als pits com als genitals de la menor.