Salàs de Pallars respira ambient de fira

Aquest cap de setmana Salàs celebra la 12a Diada de Rememoració de la Fira

Lina Borrell
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:22h
La fira tindrà lloc aquest cap de setmana
La fira tindrà lloc aquest cap de setmana | Jordi Ubach
La població pallaresa de Salàs de Pallars acollirà aquest cap de setmana la 12a Diada de Rememoració de la Fira de Salàs, una fira de bestiar de peu rodó que va ser molt determinant per la població i que es va celebrar fins a finals dels anys 60.
 
Els actes, que com cada any volen ressaltar la importància de la desapareguda fira, comencen dissabte a les 17:30h amb la presentació del projecte "Catalunya, regió europea de la gastronomia" a càrrec del Sr. Patrick Torrent. A continuació, Núria Casaubon, Sisco Farràs, Rosalia Farré i Jesús Sànchez presentaran el segon volum dels Quaderns de Fira “Tips de fira. La cuina de la Fira de Salàs ”, al Cafè Salon.
 
Una hora més tard, a les 18:30h, es farà una ballada i tallers de danses tradicionals a la plaça del Mercat a càrrec de Sants & Fot.  Després de sopar, al cafè Salon es gaudirà de ball de nit amb Joan Altarriba.
 
Diumenge començarà amb un esmorzar típic de fira i continuarà amb l’obertura del recinte firal i sessions de cabaret al cafè Salon. Mentrestant, s'ambientaran teatralment els carrers de la població al mateix temps que es durà a terme un taller de cuina infantil a càrrec de Terra de Corders.
 
A la Pista, es realitzarà la cata del 7è concurs de Ratafia de nous al firal i el mercat de productes artesanals i agroalimentaris al firal. Paral·lement, hi haurà una jornada de portes obertes a les botigues-museu.
 
Al migdia començarà la mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó, amb una cercavila i balls de lluïment de lo Sobrany, els cavallets de Salàs i una mulassa convidada, que finalitzarà a l'era de Mauri, al carrer de les Eres, amb la representació teatral del tracte de fira Les Morralles del Sobrany, de Pep Coll.
 
Per dinar s'ofereix als visitants participar en el dinar popular davant la piscina o visitar els diferents restaurants de la població o de les poblacions veïnes, on s'ofereix la iniciativa "Cuina de Fira. Sabors de Tardor al Pallars Jussà".
 
Després de dinar i per acabar la diada, una tarda de taverna al cafè Salon amb concert a càrrec de Barcelona Swing Serenaders.
 

Consulta el programa de la 12a Fira de Salàs de Pallars