Mercolleida preveu tancar el 2016 amb un resultat positiu de 45.000 euros

Destaca el "correcte funcionament" de la llotja en els diferents mercats agrícoles i ramaders, especialment en el porcí

Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a la 1:14h
El consell d'administració de Mercolleida
El consell d'administració de Mercolleida | Paeria
El consell d'administració de Mercolleida preveu tancar l'exercici del 2016 amb un benefici de 45.000 euros, aproximadament. A més, el consell ha aprovat aquest dimarts el pressupost per a l'any 2017, amb una previsió d'ingressos de 720.000 euros i una previsió de despeses de 675.000 euros, on s'inclou una partida de 60.000 euros per modernitzar la xarxa d'informàtica i de tecnologies de la informació de la llotja agropecuària lleidatana.

El president del consell d'administració de Mercolleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat el "correcte funcionament" de la llotja en els diferents mercats agrícoles i ramaders, especialment en el porcí, en el qual "la cotització que marca Mercolleida serveix com a referència per a més del 90% de les operacions realitzades a Espanya i és la referència espanyola per a la resta d'Europa".
 
Àngel Ros ha posat de relleu que el resultat positiu de l'actual exercici es basa principalment en les dues grans línies d'actuació de Mercolleida. Per una banda, el 59% dels ingressos corresponen a la pròpia venda d'informació del Centre de Negocis-Llotja de Contractació, i, en segon lloc, un 41% a l'arrendament de les dependències de Mercolleida, que han assolit el 90% d'ocupació. L'alcalde de Lleida ha destacat que "es consolida una tendència positiva en els resultats dels darrers exercicis", fet que "permet mantenir un espai destinat a la fixació de preus que s'autofinança, tot i que el principal objectiu de la llotja agropecuària és, però, fer funcionar els diferents mercats". D'aquesta manera, Mercolleida, com a ens regulador i formador de preus dels diferents sectors, ha funcionat de manera ordinària en el mercat.

Per la seva banda, el conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha subratllat el bon funcionament del sector porcí com a referent de les cotitzacions i la informació sectorial tant en l'àmbit estatal com europeu. "És el mercat que dóna més nom i prestigi a Mercolleida, ja que es manté en una línia de lideratge a nivell europeu i puntera en l'àmbit mundial", segons Ollé. En aquest sentit, ha remarcat que la llotja lleidatana ha participat en diferents trobades del sector porcí a Madrid i ha rebut visites d'especialistes mundials en aquest àmbit. A més, s'ha avançat en les negociacions per signar un conveni amb un lobby de Brussel·les del sector ramader europeu.

Durant el consell d'administració també s'ha informat que s'està avançant en la millora de la gestió del sector del vacum, així com en el mercat cunícola (Moncun) fruit a l'acord de col·laboració amb la Llotja de Bellpuig.