Una fuita de gasoil obliga a desallotjar l'Ajuntament de Balaguer i deixa sense llum el Mercadal

Els baixos del consistori van quedar anegats després que un camió repostés el carburant | La zona va quedar sense servei elèctric durant cinc hores

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:03h
La plaça Mercadal de Balaguer
La plaça Mercadal de Balaguer | Àlvar Llobet
Un vessament de gasoil va obligar ahir dilluns a desallotjar l'Ajuntament de Balaguer i va deixar sense llum bona part de la plaça Mercadal durant cinc hores. Els fets van passar al matí quan un camió anava a carregar el dipòsit, que té una capacitat de 20.000 litres de carburant. Segons ha explicat l'alcalde, una fuga en la instal·lació va anegar els baixos de l'edifici consistorial de manera que el transformador elèctric va quedar afectat.

Bombers i treballadors de la companyia elèctrica van treballar durant tota la tarda per xuclar el gasoil escampat, uns 5.000 litres. La llum va tornar quan passaven pocs minuts de les vuit de la tarda. Nombrosos establiments de la zona van quedar sense servei elèctric.L'incident va obligar al desallotjament del personal del consistori i també dels nens d'una escola que estaven dins de l'edifici per asssitir a una xerrada sobre els gegants de la ciutat.