Governació defensa una mesquita a Lleida i l'habilitació d'un sector del cementiri per als musulmans

El director d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, convençut que l'edifici serà una realitat quan la comunitat ho decideixi

Un grup de musulmans resant a Lleida
Un grup de musulmans resant a Lleida | ACN
Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 0:40h
El director d'Afers Religiosos del departament de Governació, Administracions Púbiques i Habitatge, Enric Vendrell, ha defensat aquest dilluns la construcció d'una mesquita a Lleida i l'habilitació d'un sector del cementiri pels musulmans, tal com reclama aquesta comunitat. Ho ha dit a Lleida, després de la presentació de la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Els musulmans són un col·lectiu molt nombrós a la ciutat arran de la immigració dels últims quinze anys i Vendrell considera "lògiques" les seves peticions.

Explica que, pel que fa al cementiri, la necessitat no ha sorgit fins ara perquè, fins a aquest moment, els musulmans que es morien, majoritàriament es repatriaven perquè "eren més d'allà que d'aquí". Amb el pas dels anys, "són més d'aquí que d'allà" i "volen ser enterrats aquí segons les seves creences".

Pel que fa a la construcció d'una mesquita, llargament reivindicada pel col·lectiu musulmà, Vendrell es mostra convençut que serà una realitat, "quan la pròpia comunitat estigui convençuda de tirar el projecte endavant, compti amb pressupost i ho parli amb l'Ajuntament. "La llibertat religiosa és un dret fonamental i s'ha de concretar en aspectes com el cementiri o la mesquita", conclou.