La Plataforma contrària a Tracjusa reclama el suport del Parlament per aturar el projecte

L'entitat acusa el PDECat de "joc brut" i de "fer la gara-gara" als promotors, "en lloc d'utilitzar el principi de precaució" davant els possibles efectes per a la salut humana de la instal·lació

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:28h
La planta Tracjusa
La planta Tracjusa | Arxiu
La Plataforma aturem la incineradora a Juneda (Garrigues) reclama el suport del Parlament per aturar el projecte que un grup de ramaders vol posar en marxa a les instal·lacions de l'antiga planta de purins de Tracjusa i que preveu fer servir com a combustible la incineració de residus urbans, en lloc d'utilitzar gas natural com en el passat.

Membres de la plataforma es reuniran aquest dimarts amb els diferents grups amb representació al Parlament per fer-los arribar el seu posicionament contrari al projecte. L'objectiu de l'entitat és plasmar aquesta oposició mitjançant una iniciativa parlamentària com podria ser l'aprovació d'una proposta de resolució.

La Plataforma denúncia el "joc brut" del PDECat per "fer la gara-gara" als promotors de la planta, "en lloc d'utilitzar el principi de precaució" davant els possibles efectes per a la salut humana de la instal·lació. També critiquen aquest partit per no haver convidat les entitats contràries al projecte en la reunió celebrada fa una setmana a les Borges Blanques.

Altrament, des de la plataforma estudien si el projecte podria incórrer algun incompliment legal i, en aquest cas, no descarten acudir a la justícia. També demanen que es facin públics els resultats de l'estudi elaborat per la UB sobre la qualitat de l'aire de la zona on es vol ubicar la incineradora.