Balaguer decideix la «batalla» de les sardanes

La capital de la Noguera obre la Festa Major amb les finals dels campionats sardanistes, que enguany arriba amb novetats | La colla Mare Nostrum, la favorita per coronar-se com a millor colla del 2016

06 de novembre del 2016
Actualitzat a les 2:40h
La plaça Mercadal de Balaguer acollirà aquest diumenge la final del Campionat de Catalunya de sardanes. Amb aquest acte es donarà el tret de sortida a la Festa Major de la capital de la Noguera, que enguany veurà dues novetats importants durant la jornada. La primera, la celebració de la final de colles sardanistes veteranes (no n'hi ha cap de la demarcació de Lleida), i la segona, el canvi de model de competició, que es farà per tandes i no de manera conjunta com s'havia fet en els darrers anys.

Aquest fet significa que la matinal sardanista serà més llarga del que era fins ara ja que s'interpretaran un total de set peces. Una d'elles serà "Lo pont de Balaguer", una sardana composada per Dani Gasulla i que s'escoltarà per primer cop després que se li fes l'encàrrec l'any passat.

​La colla "Mare Nostrum", la favorita per endur-se el campionat de Catalunya

​En total hi haurà 42 colles les que disputaran els tres campionats; el de la Terra Ferma, el de veterans i el de Catalunya en la categoria A. Aquesta final és la que més expectació genera ja que és la que decideix la millor colla de l'any. En aquesta disputa destaca com a favorita la colla barcelonina Mare Nostrum, que amb 9,5 punts ho té tot de cara per endur-se el campionat per davant de Violetes del Bosc i Mans Amigues, les colles que arriben en segona i tercera posició respectivament.