Ros reclama a la Crida per Lleida que retiri l'estelada penjada per donar suport a l'alcaldessa de Berga

La formació independentista es nega a treure-la de la façana

Imatge de l'estelada penjada per la Crida
Imatge de l'estelada penjada per la Crida | Crida per Lleida
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:13h
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha requerit a la Crida per Lleida-CUP que retiri l'estelada que aquest matí ha penjat la formació a la façana com a mostra de suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda i obligada a anar a declarar als jutjats.

Segons fonts del consistori consultats per aquest diari, la reclamació s'ha fet verbalment poc després de les sis de la tarda a través d'un funcionari municipal i una hora després s'ha realitzat la mateixa petició per escrit en veure que no hi havia resposta per part de la formació independentista.

​L'alcalde argumenta el seu requeriment en base a que l'edifici de la Paeria és un Bé d'Interès Cultural i que, per tant, se li aplica la Llei del Patrimoni Cultural del Parlament de Catalunya.

La formació es nega a retirar l'estelada

Tot i això, des de la formació s'assegura que no tenen intenció de retirar l'estelada de la finestra en les properes hores, i que fins dilluns l'estelada quedarà al lloc actual. En una mateixa situació es van trobar els cupaires i el paer en cap el passat 11 de setembre, quan l'estelada va ser col·locada per membres de la formació a la finestra. En aquella ocasió, des de l'equip de govern es va ordenar que s'utilitzés un elevador per arrencar l'estelada després que els Bombers es neguessin a obeir la petició del consistori.