​Renfe posa wifi a l'AVE, començant pel tram Sevilla-Madrid

El servei estarà operatiu a tota la flota durant el 2017

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:34h
L'AVE a l'estació de Lleida
L'AVE a l'estació de Lleida | ACN
Renfe començarà a oferir wifi als seus trens de l'AVE a partir del proper 5 de desembre, començant pels que cobreixen la línia Madrid-Sevilla, la més veterana. La connexió inalàmbrica a Internet estarà disponible a tota la flota del tren d'alta velocitat durant el 2017, seguint per l'AVE entre la capital espanyola i Barcelona, ha informat la companyia.

Renfe oferirà dos tipus de connexió, una de bàsica i una altra de premium, amb accés a continguts. El cost del servei oscil·larà entre els 2 i 4 euros per viatge, tot i que també es contempla la connexió gratuïta si el viatger s'inscriu al programa de fidelització de l'empresa o per a passatgers de classe preferent.

La connexió a Internet a bord de l'AVE és un servei que, segons la companyia ferroviària pública, venia demanant la totalitat dels vint milions de viatgers que anualment transporta aquest servei.

Renfe va adjudicar a Telefónica, a finals de 2015, el contracte per a què l'operadora implantés la xarxa i la tecnologia necessària, a més del subministrament dels continguts. Telefónica facilitarà la connexió a través de PlayRenfe, una aplicació que els usuaris hauran de descarregar prèviament.