Lleida serà la millor ciutat de l'Estat per la seva qualitat de vida segons els experts

La capital de Ponent reuneix les millors condicions per combinar benestar, l'ús de les noves tecnologies i la proximitat amb els grans centres econòmics

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:48h
La Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Àlvar Llobet
La ciutat de Lleida ha estat senyalada com una de les millors ciutats del futur de l’Estat espanyol. Segons els experts, la capital del Segrià és una ciutat que creixerà en els proper anys com un dels municipis que combinarà millor la qualitat de vida, les noves tecnologies i la proximitat amb els grans centres econòmics.  

​Aquest concepte l'ha argumentat el director de la revista Ciutat Sostenible i coordinador del Fòrum de Ciutats de Madrid, Carlos Martí. En un acte organitzat per l'Agència Efe i Ecovidrio per parlar d'un dels grans reptes de les noves generacions, Martí destaca que s'ha arribat a un límit i el que més creixerà en el futur seran les ciutats "connectores per vincular territoris". En aquest sentit, l'expert situa Lleó al mateix nivell que la capital de Ponent.

Les ciutats intermèdies, segons aquest expert, tenen la capacitat de ser "ordenadores del territori", ja que la seva influència real va més enllà de la seva "taca urbana".

En aquests municipis és més factible aconseguir paràmetres de sostenibilitat urbana, per exemple aplicant estratègies per combatre el canvi climàtic, potenciant modes de transport no contaminants (donada la seva escala i dimensió), promovent el consum de proximitat i generant relacions humanes. A més, a les ciutats intermèdies "existeix en general més capacitats per prendre decisions amb més agilitat, si ho comparem amb les megaciutats", apunta Martí.