El monestir de Sixena estrenarà visites guiades per mostrar les obres del MNAC

S'està pendent de la signatura d'un conveni però tot apunta que a partir de mitjan d'aquest mes l'equipament obrirà entre 3 i 4 dies al públic que el vulgui visitar

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:57h
Una de les peces del MNAC transportada per operaris
Una de les peces del MNAC transportada per operaris | Govern d'Aragó
Les visites guiades de caràcter professional al Monestir de Sixena començaran en breu, segons han apuntat fonts del govern aragonès. Fins ara, el monestir, que està habitat per una comunitat de monges de les Germanes de Betlem, únicament obria a les visites al públic en determinats dissabtes malgrat que l'equipament està declarat Bé Nacional d'Interès Cultural.

El nou model de visites guiades està pendent de la signatura d'un conveni institucional a partir del qual entrarà a formar part del Govern d'Aragó, la comarca dels Monegres i l'Ajuntament de Vilanova de Sixena. Amb l'inici de les visites els propers dies, també es podran veure per primer cop al monestir les 53 peces que van ser lliurades al juliol provinents dels dipòsits del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
 
Les 53 peces d'art provinents del MNAC estaran exposades a la zona dels dormitoris del monestir, que van ser reformats al setembre de l'any passat. Paral·lelament, ja fa setmanes que s'estan duent a terme treballs de restauració a la sala capitular del monestir per poder acollir els frescos romànics que Aragó reclama al MNAC.

La jutgessa d'Osca ha fixat un ultimàtum al Govern de la Generalitat, que ja ha respost amb contudència mitjançant el conseller de Cultura, Santi Vila, que assegura que no autoritzarà la sortida d'aquestes obres.