Santi Vila: «No autoritzaré la sortida de les pintures de Sixena del MNAC»

El conseller de Cultura alerta del risc que suposaria el trasllat i assegura que tots els informes tècnics ho desaconsellen | Diu que assumeix totes les responsabilitats derivades d'aquesta negativa

El conseller de Cultura, Santi Vila
El conseller de Cultura, Santi Vila | ACN
Redacció
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:18h
El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha contesta aquest dimecres la jutgessa d'Osca que reclama el trasllat de les pintures murals de Sixena assegurant que no té intenció de deixar-les sortir del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). "No autoritzaré el trasllat de les pintures de Sixena del MNAC", ha assegurat en una roda de premsa el conseller, que ha indicat que s'oposa "frontalment" al trasllat d'aquestes pintures i que ell mateix assumirà les responsabiltats que es puguin derivar d'aquesta negativa.

Vila, que ha recordat que encara no ha rebut la interlocutòria del jutjat d'Osca, ha alertat del risc que suposaria un trasllat d'aquestes pintures alhora que ha explicat que tots els informes tècnics desaconsellen aquesta actuació que es pretén des d'Aragó. "Tots els informes diuen que seria un error irreparable", ha apuntat Vila, que ha anunciat que en els propers dies es faran públics aquests documents. En aquest sentit, el conseller ha reptat el govern d'Aragó a presentar informes que avalin la conveniència tècnica de fer aquest operatiu de trasllat.