Lleida tanca el pont de Tots Sants amb una ocupació turística del 75%

El Turisme Rural i els bungalous, els més beneficiats, amb ocupacions d'entre el 85 % i el 100%

Turistes a les portes d'un hotel
Turistes a les portes d'un hotel | Adrià Costa
ACN
01 de novembre del 2016
Actualitzat el 02 de novembre a les 10:52h
Les comarques de Lleida han tancat aquest dimarts el pont de Tots Sants amb uns resultats d'ocupació turística "molt satisfactoris", segons el Patronat de Turisme, sobretot al Pirineu. La mitjana d'ocupació a les zones turístiques de la demarcació de Lleida se situa al voltant del 75% i confirma les previsions fetes pel Patronat de Turisme. El Turisme Rural i els bungalous han estat els més beneficiats, amb ocupacions d'entre el 85 % i el 100%.

Aquest "bon nivell" d'ocupació ha generat més de 60.000 pernoctacions en el conjunt de la demarcació de Lleida en els establiments de turisme reglat, al marge de les segones residències. La bona climatologia i la gran varietat d'activitats que els visitants han pogut gaudir durant aquest quatre dies de pont han contribuït a aquest resultats positius, segons el Patronat. La bona ocupació turística també ha repercutit de forma favorable en la contractació de serveis turístics, visites guiades, activitats relacionades amb el turisme actiu, de restauració i del comerç en general.
 
Per sectors, els establiments d'hoteleria de les comarques del Pirineu que resten oberts per aquestes dates (un 60 % de l'oferta) han tingut una mitjana d'ocupació al voltant del 70%, tal com s'havia previst inicialment. El cap de setmana l'ocupació ha estat molt alta, fins a arribar en molts establiments, principalment de les comarques del Pirineu, a la plena ocupació. De diumenge fins a dimarts la mitjana estarà al voltant del 50%. D'altra banda també cal constatar que alguns establiments d'hoteleria de la Val d'Aran que estaven tancats per aquestes dates han obert per atendre els clients aquest pont de Tots Sants.

Per la seva banda, el sector del turisme rural ha tingut tant a la zona del Pirineu com a la plana de Lleida una molt bona ocupació, que s'ha situat entre el 85% i el 90%, unes xifres que compleixen amb les expectatives previstes. Finalment, el càmping, ha obtingut uns resultats millors dels previstos inicialment. Les places de de bungalous han tingut una ocupació que ha oscil·lat entre el 95% i la plena ocupació. En la modalitat d'acampada el resultat també ha estat força favorable gràcies al temps. En concret es calcula que l'acampada ha tingut una ocupació mitjana entre el 40% i el 45 %, un resultat "molt satisfactori" en aquesta època de l'any, insisteixen des del Patronat.