Participació

Tàrrega habilita un web perquè la ciutadania participi en reglaments i ordenances

L'eina, al web municipal, s'ha estrenat exposant el nou reglament de participació, per al qual es recullen aportacions i suggeriments fins al 30 de novembre

per Redacció , Tàrrega, 1 de novembre de 2016 a les 10:36 |
Imatge d'un ple de Tàrrega | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tàrrega ha habilitat al web municipal un nou portal per canalitzar la participació ciutadana en el procés d'elaboració normativa de l'ens, principalment  reglaments i ordenances.

Es tracta d'una de les noves eines que el consistori de la capital de l'Urgell ha posat ens servei les darreres setmanes per ampliar els mecanismes de participació ciutadana. El nou portal, al qual es pot accedir mitjançant www.tarrega.cat/participacio, s'ajusta a l'aplicació de la nova llei de procediment de les administracions públiques. Aquí es disposa també d'un formulari on-line per fer arribar aportacions i suggeriments.

 
Precisament, el nou portal s'ha estrenat amb la fase d'informació pública del nou Reglament de Participació Ciutadana, text que l'Equip de Govern preveu aprovar el proper mes de gener. El document previ s'exposa al web fins al 30 de novembre, prorrogant un mes el termini fixat inicialment, amb l'objecte de recollir comentaris per part de la ciutadania.


​La Regidoria de Participació Ciutadana ja ha detallat el contingut del nou reglament als grups polítics municipals, juntes de veïns dels pobles i teixit associatiu. Les noves eines de participació passarien per crear la figura del Síndic Municipal de Greuges, l'obertura d'una Oficina Oberta d'Atenció al Centre d'Entitats i l'habilitació d'una bústia ciutadana al web municipal.

 

Participació