Català

El president de l'Audiència de Lleida defensa que el català sigui un requisit pels jutges a Catalunya

Francesc Segura s'allunya dels postulats del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, que va lamentar que Catalunya no sigui un destí atractiu per als professionals

per Europa Press, 31 d'octubre de 2016 a les 15:56 |
Francesc Segura durant l'entrevista a Catalunya Ràdio | Cati_Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura, s'ha mostrat aquest dilluns partidari que conèixer el català sigui un requisit per als jutges que exerceixen a Catalunya i no un mèrit com és considerat ara per als magistrats.

"El coneixement de la llengua catalana no és un requisit per exercir a Catalunya, potser seria bo considerar-ho, no com un mèrit, com ara passa, sinó com un requisit perquè les persones es puguin expressar en català o en castellà", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio.


Les declaracions de Segura es produeixen dies després que el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, assegurés a Lleida que el fet que el català sigui un mèrit i no un requisit és un factor que influeix en què el percentatge de sentències dictades en català porti baixant deu anys seguits.

Mundó va dir també que si els jutges tenen poc interès per treballar a Catalunya és per les grans càrregues de treball dels seus jutjats, però no per parlar català, respost així al preguntar-li per les paraules del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSC), Jesús María Barrientos, que va lamentar en una compareixença que Catalunya no sigui un destí atractiu per als jutges.

 

Participació