El millor Lleida comença a sortir del pou

Els de Siviero guanyen l'Atlètic Balears per 1 a 0 després d'una plàcida primera part i de patir durant alguns minuts de la segona | Per primer cop, els blaus acaben amb la porteria a zero

Redacció
30 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:54h
El Lleida ha guanyat l'Atlètic Balears
El Lleida ha guanyat l'Atlètic Balears | Àlvar Llobet
Pintava calent el partit. Era el primer al Camp d'Esports després de la decisió del club de no deixar entrar alguns seguidors de les penyes. La prèvia del matx ha estat marcada pel veto als afeccionats, però sobre el terreny de joc el Lleida Esportiu ha sabut imposar-se (1  a 0) a un Atlètic Balears desaparegut durant la primera part i refet durant la segona. A més, els blaus han deixat la porteria a zero per primer cop durant aquesta temporada. 

El Lleida ha sortit amb la intenció de dominar el joc, i ho ha aconseguit amb èxit. Els lleidatans han portat el pes del matx durant els primers 45 minuts i haurien pogut deixar el partit vist per sentència si haguessin tingut més encert de cara a gol. Els de Siviero han tancat l'Atlètic Balears a seu camp i han insistit en les jugades a la contra.

En el primer quart d'hora, el Lleida ja hagués pogut dominar al marcador amb dues ocasions de Casares, ben aturades pel porter Aulèstia, el millor dels mallorquins aquest diumenge. Qui sí ha pogut avançar els blaus ha estat Guillem Martí al minut 21. El davanter ha aprofitat que un defensa rival ha desviat la pilota i ha despistat el porter després d'una passada de Casares per firmar l'1 a 0 a porta buida. Amb el gol, el Lleida ha seguit pressionant, i ha tingut ocasions per ampliar l'avantatge.

Deu minuts més tard, Valiente ha connectat una pilota que s'ha estavellat a l'arrel del pal i que s'ha passejat per la línia de gol. L'àrbitre no l'ha donat tot i que la grada ja cantava el segon. Els de Siviero s'han trobat còmodes com mai aquesta temporada, i han tingut una nova ocasió a les botes d'Alfonso, que ha xutat al cos del porter. L'equip ha marxat al vestidor amb la satisfacció d'haver jugat els millors minuts de la lliga però amb el malestar de no haver rematat el matx.  

El Lleida pateix durant la segona part

Les bones vibracions no han continuat, però, durant la segona part. Sense res a perdre, els mallorquins han estirat línies i han posat setge a la porteria de Campos, que ha aturat bé un xut de Tete al 52. 

El mateix davanter ha tingut una nova ocasió després que Andriu s'adormís en defensa. De nou Campos ha hagut d'intervenir per evitar un empat que, vista la primera part, hagués estat un càstig excessiu. El control de la pilota el tenia l'Atlètic Balears, que ha hagut de vigilar les contres del Lleida per no rebre la sentència. Al minut 62, Quintillà l'hagués pogut aconseguir amb un excel·lent cop de cap que ha desviat de manera espectacular Aulèstia. 

Poc a poc, el Lleida ha anat trobant el toc i les referències en atac de Martí i Moreno, que ha entrat en els primers minuts de la segona part. Tot i això, les ocasions clares han arribat per part del rival. Al minut 76, Quique ha perdonat el Lleida en una ocasió doble que no ha suposat l'empat de miracle.

La por de l'empat l'hauria pogut evitar, però, Doncel, que a deu minuts del final ha culminat una gran jugada individual amb un xut posterior que ha sortit fregant el pal. A les acaballes, el Lleida ha assegurat el control de la pilota per eliminar qualsevol patiment de la grada, que ha pogut celebrar la victòria que treu l'equip del fons de la classificació.