El Compte General o com menjar-se un gripau

Ángeles Ribes i Joan Vilella s'enganxen per l'aprovació dels comptes, que han estat aprovats aquest divendres després que el PP s'hi oposés al ple del mes de setembre

28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:22h
La líder de C's, Ángeles Ribes
La líder de C's, Ángeles Ribes | Àlvar Llobet
El PP ha pactat amb el govern d'Àngel Ros una rebaixa de l'IBI del 2% per al 2017 que s'ha aprovat aquest divendres al ple. Tanmateix, la lletra petita de l'acord obligava els populars a aprovar el Compte General, la relació administrativa que s'ha d'enviar a la Sindicatura i que en el ple del mes de setembre va ser tombat pels partits de l'oposició (excepte C's), inclòs el PP. L'executiu local obligava els dos regidors a esmenar-se la pròpia plana si volia tirar les ordenances endavant i penjar-se la medalla de la rebaixa de la taxa, una reivindicació reclamada per Joan Vilella en els darrers anys.

L'edil popular ha tret pit amb els impostos i ha admès que feia un "sacrifici" votant en sentit contrari que fa 22 dies perquè aprovar el Compte General era, ara, "beneficiós pels lleidatans". Les paraules de Vilella no li han passat per alt a Ángeles Ribes, de C's, que ha volgut fer llenya amb aquesta qüestió.

La líder ciutadana li ha retret a Vilella el seu canvi d'opinió en aquest tema, li ha recordat les seves declaracions per justificar el seu no a l'aprovació dels comptes alhora que ha recordat que ella ja havia anticipat que els mateixos Comptes Generals tornarien a passar pel ple i que algú de l'oposició els acabaria aprovant. "Em pinten com si fos una bruixa, i potser ho sóc, però vostè s'acaba de menjar un gripau gros i llustrós", li ha etzibat Ribes al portaveu del PP.

​Vilella, que tenia poc marge per argumentar el seu canvi de parer, ha assegurat que ell sempre es "menjarà gripaus en benefici dels lleidatans", una actitud que, segons ell, no està disposada a fer Ribes. L'intercanvi de retrets ha enriolat diversos regidors del plenari.