L'Audiència condemna a 17 anys de presó l'autor del crim de la Mariola

És la pena que van acordar les parts després que el jurat popular el declarés culpable d'assassinat

ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:31h
L'acusat durant la reconstrucció dels fets
L'acusat durant la reconstrucció dels fets | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a disset anys de presó l'acusat del crim de la Mariola, Pastor José R. R., de 32 anys, pels delictes d'assassinat (setze anys) i de tinença il·lícita d'armes (un any). És la pena que van acordar les parts després que el jurat popular el declarés per unanimitat culpable d'haver matat la seva exparella, de 24 anys, sense que aquesta es pogués defensar i culpable de posseir una arma de foc sense permís. La sala ha acceptat per tant, tal com es demanava, l'atenuant de drogoaddicció.

L'Audiència de Lleida també el condemna a pagar una indemnització de 220.000 euros a la família de la víctima (90.000 euros a cada fill que en el moment dels fets tenien 1 i 2 anys i 20.000 pel pare de la noia i 20.000 més per la mare), el mateix import acordat també per les parts. També li retira la pàtria potestat dels fills. L'Audiència de Lleida, tal com va aprovar el jurat per unanimitat, considera provat que l'acusat va disparar a curta distància i per l'esquena la seva exparella amb la intenció de matar-la. 

En la seva declaració l'acusat no només va reconèixer haver matat la seva exparella sinó que també va dir que la seva intenció era matar-la a ella i també a ell mateix per "acabar amb tot". Pastor J. R., de 32 anys, va dir que va ser un impuls i que havien discutit perquè ell havia tornat a drogar-se. Amb la declaració de l'acusat va començar el judici dilluns 17 d'octubre i, després de diversos testimonis, va acabar dimarts amb la intervenció també de l'acusat, que va demanar perdó de genolls als pares de la víctima, als seus fills i a "tothom a qui hagi fet mal", va dir. 

Els fets van tenir lloc el 30 de març de 2015. El jurat popular va considerar demostrat que aquell dia, entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda, va començar la discussió a la porta del domicili familiar de l'acusat; una discussió que es va acabar quan l'home va entrar a la casa, va agafar un revòlver que guardava a l'habitació, va sortir al carrer i per sorpresa va disparar a la noia dues vegades per l'esquena deixant-la greument ferida.

Una de les bales va entrar per la part superior dreta de l'esquena i va sortir pel coll i l'altra va entrar per la part esquerra de l'esquena i li va causar danys als pulmons i al cor. La causa de la mort de la jove va ser un xoc hemorràgic causat per les ferides d'una arma de foc. La jove, que aleshores tenia 24 anys, va morir quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. 

Durant els tres dies de judici, els Mossos d'Esquadra es van desplegar per precaució davant els jutjats. Només dilluns, però, van haver d'intervenir quan els amics i familiars de la víctima van perseguir el vehicle policial on presumptament viatjava l'acusat per increpar-lo i colpejar-lo. A banda d'aquest incident, les jornades es van desenvolupar amb normalitat. La família de l'acusat no es va acostar als jutjats per evitar enfrontaments amb l'altra part.