Agricultura millora un dels accessos a Mont-rebei per seguretat davant un incendi forestal

L'actuació preveu habilitar un aparcament a Àger en una zona on s'hi concentra un elevat volum de vehicles

Imatge de la zona de Mont-rebei
Imatge de la zona de Mont-rebei | Territori i Sostenibiliat
ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 0:51h
El Departament d'Agricultura està treballant en un projecte de millora dels accessos al congost de Mont-rebei per la Pertusa, al terme municipal d'Àger (Noguera), amb una inversió de 57.000 euros. Aquests treballs tenen com a objectiu principal adequar un espai per a aparcament i ampliar el vial existent de manera que en cas d'un incendi els vehicles d'extinció i emergències puguin transitar per la zona.

L'aparcament s'ubicarà en una parcel·la de 7.300 metres quadrats, relativament plana, cosa que permetrà condicionar un espai de girador dels vehicles d'emergències on puguin maniobrar en cas d'incendi ja que el camí acaba en un cul-de-sac, i alhora habilitar un espai d'aparcament per evitar que l'estacionament de vehicles col·lapsi la sortida del camí. Els treballs s'han iniciat aquesta setmana i es preveu que s'allarguin fins a finals de novembre.
 
En concret, Agricultura adequa la pista d'1,8 quilòmetres des de Corçà, la qual fins ara presentava amplades de 2,5 a 3,5 metres, i on els vehicles hi aparcaven de manera que impedien una possible entrada de vehicles de mitjans de socors o d'extinció d'incendis si calia. L'actuació consisteix a intervenir sobre la vegetació al voltant del camí, cosa que permetrà aprofitar completament l'amplada disponible, que serà d'uns 4 metres.

El Departament d'Agricultura ha consensuat aquesta actuació amb l'Ajuntament d'Àger, que és el propietari del vial, i amb els veïns d'aquest espai que han valorat conjuntament diverses alternatives.

Finalment, s'ha optat per aprofitar al màxim la plataforma de l'actual camí mitjançant la neteja de vegetació forestal. Addicionalment, s'ha previst també esplanar un aparcament en terrenys propietat de l'Ajuntament amb l'objecte que els vehicles no s'acumulin al final de camí, que acaba en un cul-de-sac.