El sector turístic lleidatà preveu una ocupació mitjana del 75% per Tot Sants

Les cases rurals i els bungalous fregaran el 90% al conjunt de la demarcació

Imatge d'una casa rural
Imatge d'una casa rural | Adrià Costa
Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat el 29 d'octubre a la 1:39h
Els establiments turístics lleidatans encaren amb optimisme el pont de Tots Sants en què esperen assolir una ocupació mitjana del 75% a les zones turístiques de la demarcació. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, en el cas dels establiments hotelers l'ocupació se situarà entre el 65 i el 70%, tot i que aquests dies només tindrà obert un 60% de l'oferta hotelera de les comarques de Lleida.

En el turisme rural, l'ocupació oscil·larà entre el 85 i el 90% al conjunt de la demarcació, i en els càmpings i en concret en la modalitat de bungalous també es podria arribar al 90%, tant al Pirineu com a les comarques de la plana. Així mateix, també s'espera que aquests dies les segones residències registrin bons nivells d'ocupació coincidint amb les diverses activitats gastronòmiques i culturals que es duen a terme pels volts de l'1 de novembre arreu de la demarcació.

Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, "s'espera una molt bona ocupació ja que el temps es preveu bo i, a més, el fet que hagi caigut en pont fa que el sector es mostri molt optimista". Aquestes bones expectatives per a Tots Sants confirmen, segons Alegre, l'increment de les xifres d'ocupació que porten registrant les comarques lleidatanes des de principis d'any, amb augments continuats mes a mes.

El responsable del Patronat de Turisme ha destacat les nombroses propostes i activitats que es duen a terme aquests dies a les comarques lleidatanes en els àmbits gastronòmic i cultural com és el cas de la festa de l'Era Mongetada de la Val d'Aran; les jornades gastronòmiques del bolet de l'Alta Ribagorça; les jornades micològiques del Pallars Jussà, o d'altres que també es faran a la Segarra i el Solsonès. El perfil de turista que visitarà aquest pont les comarques lleidatanes és de proximitat, amb famílies i grups d'amics sobretot, segons ha explicat Juli Alegre.