El Comú proposa reduir l'IBI residencial i apujar-lo a les rendes altes per desencallar la negociació

La formació creu que aquesta proposta pot tenir el consens dels grups municipals de la Paeria

Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:12h
Sergi Talamonte, regidor del Comú de Lleida
Sergi Talamonte, regidor del Comú de Lleida | Àlvar Llobet
El Comú de Lleida ha fet arribar a tots els grups una nova proposta sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI) que té per objectiu cercar el consens a partir de posar en valor les propostes que les diferents formacions polítiques hem formulat. La formació creu que és possible un acord entre totes les parts, i per això ha fet pública una proposta que pugui desencallar les negociacions i que es fonamenta bàsicament en una baixada de l'IBI residencial i un augment de l'impost a les rendes altes amb criteris de progressivitat.

Aplicant aquests criteris, la formació calcula que la ciutat recaptarà en IBI no residencial 1,8 milions d'euros, uns diners que es destinaran a reduir la taxa residencial en un 3%, fet que suposa 1,3 milions i a la creació d'un programa de subvencions per renda de 500.000 euros. El programa permetria a les rendes més baixes una ajuda d'entre el 50 i el 90% de l'IBI. Els criteris de renda per beneficar-se d'aquest programa serien els que estableix la llei 24/2015.

​El grup municipal també aposta per reduir els percentatges fins a deixar-los gairebé congelats en 3 usos; educatius, esportius i magatzem estacionament.