La UdL aplaça la creació del protocol per resoldre conflictes

El rector Roberto Fernández retira el punt de l'ordre del dia per buscar més consens

Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:51h
Un cartell contra la presència policial a la UdL
Un cartell contra la presència policial a la UdL | Àlvar Llobet
La Universitat de Lleida no tindrà un protocol per resoldre conflictes, almenys en els propers mesos. La creació de la comissió que havia de posar fil a la l'agulla a aquesta qüestió ha estat retirada aquest dimarts de l'ordre del dia del consell de govern.

El rector, Roberto Fernández, ha pres aquesta decisió amb la intenció d'aconseguir un major consens en aquest tema, que tornarà a passar pel consell a finals d'any. L'aplaçament de la creació d'aquesta comissió ha estat celebrada per membres de la junta de personal i per estudiants, que consideren que les coses no s'han fet bé pel que fa a la manera com s'havien designat els membres.

En aquest sentit, el Sindicat d'Estudiants del Països Catalans critica "el pes de l'equip de govern en la comissió, la representativitat dels diferents estaments, sobretot pel que fa a l'estudiantat, així com que no s'havia convidat a estudiants de les assemblees de centres".

​Des de l'equip rectoral s'ha plantejat aquest protocol per tenir una base per aplicar en casos com els aldarulls del passat mes de maig entre estudiants i Mossos d'Esquadra durant les protestes contra el fet que la subdelegada del govern espanyol, Imma Manso, impartís classes al Rectorat.